Microsoft MVP Summit 2016

22 novembre 2016
Josep Ma Solanes 2

La setmana del 7 al 10 de novembre vaig poder gaudir, per tercer any consecutiu, del Microsoft MVP Global Summit 2016, a la seu central de Microsoft a Redmond (Washington), al costat de la ciutat de Seattle, als Estats Unitats.

Com sempre ha estat una experiència única i molt bonica. Per no repetir-me amb el tema personal i lúdic podeu donar una ullada a l’entrada Microsoft MVP Summit 2015 de l’any passat.

Microsoft MVP Summit 2016. Festa de benvinguda a l'inici de la festa.
Microsoft MVP Summit 2016. Festa de benvinguda a l’inici de la festa.

 

Microsoft MVP Global Summit 2016 sessions tècniques

En canvi, per la part tècnica, a banda que n’hi ha moltes, aquest any he anat molt al gra a aspectes molt concrets. Han estat unes jornades maratonianes molt interessants per a mi. Com bé sabeu, estic en ple procés de canvi cap a un entorn DevOps i m’interessa molt tot el relacionat amb aquest aspecte, pel que m’he centrat en les tecnologies que m’hi poden ajudar.

Concretament he estat amb els caps de producte de tres tecnologies específiques:

  • hiperconvergència, amb els Storage Spaces Direct (S2D pels amics) on, entre altres, he pogut acabar de constatar que no és tracta de cap característica independent nova, sinó més aviat una part vital del sistema. Integrada en el propi sistema operatiu (aquesta és una part molt interessant al meu entendre al no dependre de tercers) i una part vital en el nou entorn de Software-defined Data Center. (SdDC). Recordo que el formen tres parts fonamentals: Computació (virtualització), Networking (Software-defined Networking – SDN) i Storage (Software-defined Storage – SDS).
Microsoft MVP Summit 2016. A punt de començar la sessió de Storage Spaces Direct
Microsoft MVP Summit 2016. A punt de començar la sessió de Storage Spaces Direct
  • Entorn d’alta disponibilitat. El clúster de commutació per error de Microsoft. Aspectes molt interessants ens els entorns de virtualització Hyper-V i SQL Server del que segur en caurà més d’un article.
Microsoft MVP Summit 2016. Festa amb els caps de producte
Microsoft MVP Summit 2016. Festa amb els caps de producte
  • Finalment cap a on anem, Azure Stack. M’ha il·lusionat molt el producte. La potència de Azure en el teu Data Center, ja sigui per entorns híbrids com per entorns completament on-premise (aïllats del cloud públic). Aporta tota la base per les noves aplicacions i infraestructures de TI. Hi vaig dedicar 3 dies sencers a aprendre, com no. Va ser una mica dur rebre tanta informació de cop que he d’anar paint a poc a poc. I sí, també tindreu articles al respecte.
Microsoft MVP Summit 2016. A punt de començar una sessió de Azure Stack
Microsoft MVP Summit 2016. A punt de començar una sessió de Azure Stack

 

Tot dóna molt de sí, però el temps és limitat i un no es pot partir en dos, almenys de moment.

Molt content amb l’elecció feta, tota la formació rebuda i les noves amistats, és una bona empenta, que tanta falta fa en certs moments, per aprofundir en el tema i anar millorant dia a dia. I com no, poder compartir-ho amb tots vosaltres.

 

Microsoft Surface Studio

Ah! La novetat del moment, no podia anar-me’n sense passar per la respectiva botiga que Microsoft té al centre comercial de Bellevue per veure la nova Microsoft Surface Studio. Quina qualitat de imatge que té, realment és una revolució en el món dels equips gràfics. Si bé el Surface Dial no li veig tanta utilitat en l’entorn d’ofimàtica, però per disseny i fotografia és una passada la velocitat en què treballes.

Microsoft Surface Studio
Microsoft Surface Studio

Em quedo amb una dada: els nens. Les Microsoft Surface Studio estan exposades per a demostració i les pots utilitzar una estona. Els nens en són els protagonistes d’aquests aparells, deixen anar la imaginació i com si ho haguessin fet tota la vida, tu. Auguro un èxit i que els fabricants es posaran les piles amb dispositius semblants. Malauradament és una “joguina” una mica cara per la meva butxaca.

Microsoft Surface Studio
Microsoft Surface Studio

 

Salut!

Similar Posts by The Author:

 

2 comentaris per a
“Microsoft MVP Summit 2016”

Els comentaris estan tancats.