Windows Core per consola d’administració

24 novembre 2014
Josep Ma Solanes 0

Les consoles d’administració ens ajuden a administrar de forma gràfica un servidor core o remot. Es tracta d’obrir la consola d’administració corresponent al servei que es vol administrar en l’equip client, però en comptes de dir-li que es connecti a l’equip local, se li indica un equip remot.

Abans de poder fer la connexió cal habilitar el tallafocs del servidor perquè permeti el trànsit d’entrada d’administració. Des del servidor core, iniciar la consola de PowerShell:

start powershell

A la consola de PowerShell, habilitar les regles del tallafocs corresponents al trànsit d’administració agrupades sota la denominació “Remote Event Log Management”:

Get-NetFirewallRule -DisplayGroup "*Remote Event Log Management*" |Enable-NetFirewallRule

La comanda anterior, llista totes les regles del grup Remote Event Log Management i les habilita per permetre el trànsit.

 

Emmagatzemar les credencials de l’usuari remot

En els casos que l’equip que es vol administrar no pertanyi al domini, cal emmagatzemar les seves credencials perquè la connexió mitjançant la consola sigui transparent. En cas contrari, obtindrem un error de connexió per falta de permisos.

Windows Core Administració error de credencials

Per emmagatzemar les credencials es pot fer directament al propi administrador de credencials ubicat al Tauler de control. Botó dret damunt el botó Inici > Tauler de control.

Windows Core Admin obrir el tauler de control

Clicar a Administrador de credencials.

Windows Core obrir l'administrador de credencials

Seleccionar Credencials de Windows.

Windows Core Credencials de Windows

A l’apartat de Credencials de Windows, clicar a l’enllaç Afegir una credencial de Windows.

Windows Core Afegir credencial de Windows

Se’ns demana l’adreça del servidor per la què volem emmagatzemar la credencial, el nom d’usuari i contrasenya. Indicar segons correspongui. En el meu cas, el servidor es diu JARVIS, l’usuari amb privilegis d’administrador és JARVIS\Administrator i la contrasenya que li correspon. Clicar Acceptar quan tot sigui correcte.

Windows Core establint les credencials del servidorHan quedat emmagatzemades les credencials al magatzem de Windows.

Windows Core credencials emmagatzemades

Si tornem a provar de connectar al servidor remot, aquest cop si podem interactuar correctament amb ell, però potser m’avanço a l’ensenyar la consola d’administració remota que es veu a continuació com fer aquesta connexió.

Windows Core Consola d'administració de carpetes compartides

 

Administrant el core amb la consola gràfica

En l’equip client, prement Windows + R o anant a Inici > Executar, escriure MMC per iniciar una nova consola d’administració.

PowerShell iniciant una consola d'administració

En el menú, seleccionar Fitxer > Afegir o eliminar complements.

PowerShell afegir o eliminar complements de la consola d'administració

De la llista de l’esquerra, seleccionar el complement corresponent per administrar el servidor remot. Per exemple les carpetes compartides (Shared Folders) i clicar el botó Afegir.

PowerShell afegint el complement de carpetes compartides

En el quadre de diàleg, seleccionar Un altre equip i indicar el nom del servidor que es vol administrar. Clicar Finalitzar. Clicar Ok.

Indicant el servidor remot que s'ha d'administrar

Es carrega el complement d’administració de carpetes compartides connectat al servidor remot, permetent l’administració des de l’entorn gràfic.

Visualitzant i administrant les carpetes compartides del servidor remot

 

T’ha agradat l’article? El pots compartir a les xarxes socials. També pots deixar la teva opinió, comentari o suggeriment. Gràcies!

Similar Posts by The Author: