Microsoft Community Open Day Western Europe 2016

3 maig 2016
Josep Ma Solanes 0

Aquesta setmana no hi ha entrada tècnica pel fet que el passat divendres es va celebrar el Microsoft Community Open Day 2016 dels països corresponents a la zona de l’Europa de l’Oest, a la preciosa ciutat de Roma.

El Microsoft Community Open Day consisteix en una trobada dels MVPs, liderada per les nostres apreciades Cristina González (per a Portugal, Itàlia i Espanya) i la Tina Stenderup-Larsen (per als Països Nòrdics i Bèlgica), més local i d’un dia de duració. Comença amb el sopar del dia anterior, anant trobant-nos tots i acaba amb l’esmorzar del dia següent, anant acomiadant-nos fins la propera.

Aquest any, a diferència dels anteriors, ens vam trobar els MVPs de diferents especialitats vinguts de: Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Portugal, Suècia i Espanya.

Ha estat un punt de trobada molt enriquidor on s’han compartit experiències, coneixements, inquietuds, alguna que altra bestiesa i molts bons moments entre tots plegats.

Microsoft Community Open Day 2016c

Sobre les sessions a les que vaig poder assistir, a banda de les generals, de la branca de IT Professional cal destacar:

  • Windows 10 Internals del Sami Laiho @samilaiho, que ens va explicar el funcionament de la gestió de la memòria del Windows 10 amb les taules de compressió i SLAT.
  • Gestió de Windows 10 des del núvol de Ronni Pedersen @ronnipedersen i Jörgen Nilsson @ccmexec, tant per dispositius interns com BYOD, adjuntant-los al Azure AD i permetent gestionar-los de forma remota i centralitzada.
  • Esdevenir una estrella del rock de la PowerBI del Ruben Pertusa @rpertusa, amb una explicació i demostració fantàstica de com crear un tauler de control del Barça – Madrid a partir de les dades en JSON sobre l’aplicació PowerBI.
  • Per acabar, i no menys important, una xerradeta íntima sobre la configuració en entorns híbrids, tant per migració com operatius, d’Exchange on-premise i Office365 de Alberto Pascual @guruxp.

Però no tot és treball i aquest cop sí vaig poder fer una mica de turisme. L’any passat em vaig quedar amb les ganes de veure Palma de Mallorca al agafar-m’ho amb el temps molt just. Així que aquest any ja anava preparat i, un bon grupet de MVPs espanyols, vam allargar unes quantes hores més el dia següent per, a banda de continuar fent petar la xerrada dels nostres temes, poder conèixer una mica la ciutat, gaudint de l’ambient, la gastronomia, els carrers i els monuments de Roma.

MVP al Microsoft Community Open Day Roma 2016
MVPs (Juan Ignacio Oller, Pedro Delgado, David Rivera i Josep Solanes) al Microsoft Community Open Day Roma 2016

Per a mi, l’Open Day, juntament amb el Summit, han estat unes bones injeccions d’adrenalina per continuar lluitant en aquest món tant ferotgement canviant i exigent, com és el de la informàtica, lluny del tràfec del dia a dia.

Arrivederci Roma.

Similar Posts by The Author: