Instal·lar Windows Server 2016

Sí, ja ho sé, és un article agafat amb pinces, però com que també tinc les edicions anteriors de Windows Server 2012 R2, també li toca a la versió Windows Server 2016. I més ara que s’acaba de presentar al públic oficialment.

Comencem doncs engegant el servidor o màquina virtual i arrancant des de la ISO / DVD de instal·lació de Windows Server 2016. Recordeu que podeu preparar la imatge ISO per la instal·lació mitjançant una clau USB amb l’aplicació RUFUS, per exemple. Això sí, assegureu-vos que el sistema de fitxers és GPT sinó no arrancarà.

Prémer una tecla quan ho demani per iniciar la instal·lació de Windows Server 2016 i no pas arrancar des del disc dur.

Pantalla de benvinguda i configuració de les opcions regionals. Indicar les que corresponguin segons:

  • Idioma de instal·lació. En quin idioma s’han de presentar les finestres i aplicacions del sistema operatiu. Dependrà de l’idioma de la imatge ISO que tinguem de Windows Server 2016 per instal·lar.
  • Format de temps i moneda. Aquí ja segons us convingui, en el meu cas, tot i tenir la versió anglesa del Windows Server 2016; utilitzo la configuració regional espanyola.
  • Idioma del teclat. Al igual que el format de temps i moneda, el teclat que utilitzo és l’espanyol, sinó no és possible que algunes tecles no funcionin correctament degut a la seva distribució.

Quan estigui configurat al nostre gust, clicar el botó Següent.

install-windows-server-2016-014

Instal·lem o reparem el sistema operatiu? En cas que el sistema operatiu no arranqui, amb aquesta mateixa imatge ISO o DVD, mitjançant l’opció Reparar el teu ordinador d’aquesta pantalla, es troben les utilitats per poder-lo reviscolar. Clicar el botó Instal·lar ara.

install-windows-server-2016-001

S’inicia l’assistent de instal·lació. Seleccionar quina versió de Windows Server 2016 es vol instal·lar. Observeu que ara la versió per defecte, la que no diu res més, és la versió CORE. En cas de voler tenir tot l’escriptori complet heu de seleccionar les versions Desktop Experience:

  • Windows Server 2016 Standard
  • Windows Server 2016 Standard (Desktop Experience)
  • Windows Server 2016 Datacenter
  • Windows Server 2016 Datacenter (Desktop Experience)

Clicar el botó Següent per continuar.

install-windows-server-2016-002

Acceptar els termes de la llicència marcant el piscu i clicar el botó Següent per continuar.

install-windows-server-2016-003

Indicar si és una actualització (no recomanable) o una instal·lació. Marcar Personalitzada, naturalment.

install-windows-server-2016-004

Seleccionar la unitat de disc on instal·lar el nou sistema operatiu, assegureu que no tingui particions fetes. Clicar el botó Següent per continuar.

install-windows-server-2016-005

Esperar, el sistema ja treballa tot sol per nosaltres. Ai, que diferents són ara les instal·lacions comparades amb el Windows NT, 2000 o 2003. Hem millorat molt.

install-windows-server-2016-006

Un cop acaba de instal·lar els binaris, la següent opció és definir una contrasenya per l’Administrador. Introduir una de forta i clicar el botó Finalitzar.

install-windows-server-2016-007

Aquesta pantalla ja és familiar. Prémer les tecles Control + Alt + Supr per iniciar la sessió!

install-windows-server-2016-008

Introduir el nom d’usuari (Administrador / Administrator) i la contrasenya que hem indicat en el pas anterior.

install-windows-server-2016-009

S’ha iniciat la sessió i el primer que demana és el tipus de xarxa. Clicar el botó Si per indicar que és la xarxa d’empresa i per tant no entrarà a la zona pública on el tallafocs és més restrictiu.

install-windows-server-2016-010

Per defecte ens queda obert l’administrador del servidor.

install-windows-server-2016-011

Ei! No us deixeu de fer l’actualització, que sigui una instal·lació acabada de fer no vol dir que no hagi de tenir actualitzacions. Els servidors i sistemes operatius clients SEMPRE actualitzats per evitar problemes molt greus d’avui dia.

install-windows-server-2016-013

A partir d’ara, mans a la feina del què hagi de fer el nou servidor.

install-windows-server-2016-012

 

T’ha agradat l’article? El pots compartir a les xarxes socials. També pots deixar la teva opinió, comentari o suggeriment. Gràcies!

Similar Posts by The Author: