Canvis al bloc – vídeos a YouTube

13 desembre 2016
Josep Ma Solanes 0

D’un temps ençà he estat analitzant la possibilitat de saltar al món del vídeo amb YouTube. Són molts els companys que ja han fet el salt i m’han aconsellat al respecte. El vídeo sembla ser un dels mètodes que arriba més a la gent, sobre tot a les noves generacions, ja sigui perquè el llegir cansa i el vídeo és més passiu, o bé per la facilitat d’accés als mateixos des de qualsevol lloc.

Sembla ser que ara és el moment de fer el salt a YouTube i, com totes les coses noves, cal començar des de zero. Sóc molt novell en aquest aspecte, el tema vídeo mai m’ha fet el pes, i posar-me davant la càmera no és gens fàcil per a mi. El procés de creació, de moment, no el tinc gens per la mà:

  • Preparar la temàtica, el guió, els laboratoris, les presentacions.
  • Fer la gravació en sí, en un entorn més o menys tranquil i que tot surti bé en els laboratoris.
  • La post-producció. Retallar les parts que han quedat malament, que tot es vegi bé, posar alguns títols, escurçar al màxim perquè el vídeo no es faci llarg, eliminant els temps morts.

Mica a mica en vaig aprenent i, com tot a la vida, espero millorar amb el temps.

Tot plegat és feina i temps que s’ha de sumar a la creació dels articles, ja complexos per sí mateixos, i al camí d’aprenentatge que fa poc he iniciat.

«Per ser mestre, abans cal ser aprenent.»  –  «La pràctica fa al mestre»

Diguem que tot va fent una bola de neu i, el temps és el què és. Tampoc m’agrada haver de publicar articles o vídeos per publicar, sense aportar massa més. Almenys, de moment, no és el meu estil.

Per aquests motius, a partir d’ara, aniré alternant entrades escrites al bloc amb la publicació de vídeos a YouTube. Generant contingut audiovisual a partir de les entrades del bloc. Mirant una mica endarrere, el bloc ha anat creixent, mica a mica, arribant a les 142 entrades en dos idiomes: català i castellà. És un bon sac de recursos que us pot ajudar a aprendre.

Els vídeos els aniré penjant al canal de YouTube que podreu trobar en el següent enllaç:

canal de YouTube

En tots aquests canvis és possible que alguna setmana em salti de publicar, ja sigui al bloc o a YouTube. El motiu no és cap altre que preparar material de les noves tecnologies, que s’ha de crear des de zero, pels propis vídeos i/o alguna que altre xerrada pública.

Malauradament no tot són bones notícies, la creació i producció de vídeos és complexa i em porta molt de temps per tenir-ho enllestit. És per aquest motiu que, tot i sentint-ho molt, no generaré contingut audiovisual d’aquesta temàtica en català. Els vídeos només els podreu trobar en castellà.

Al igual que pels articles del bloc, espero els vostres suggeriments i comentaris.

Similar Posts by The Author: