OneDrive for Business – nou client de sincronització

16 febrer 2016
Josep Ma Solanes 4

Com instal·lar el nou client de sincronització OneDrive for Business en un equip amb Windows 10 per sincronitzar amb l’espai de fitxers personal del núvol públic de Microsoft Office 365, el què es coneix com a OneDrive for Business. També podeu revisar l’entrada corresponent a OneDrive que està relacionada amb aquesta.

Si bé fins fa poc existien dos clients diferenciats per fer la sincronització amb els núvols públics de OneDrive (per ús generalista de consum) i OneDrive for Business (de pagament amb la subscripció Office 365). Actualment s’està unificant en un sol client de sincronització, permetent afegir els dos comptes o més (altres tenants de Office 365), però encara no tot és vàlid pel nou client, s’han de tenir en compte alguns matisos:

 • No funciona amb Windows 8.1, s’espera una versió compatible amb aquest sistema durant l’any 2016.
 • No pot sincronitzar biblioteques de SharePoint. És una característica que s’afegirà durant l’any 2016.
 • No permet la modificació de documents amb coedició, és a dir, varis usuaris treballant sobre el mateix document a la vegada.

Per contra, el client suporta la sincronització local de més de 20.000 fitxers, per fi es poden seleccionar quines carpetes es volen sincronitzar (de la mateixa forma que ho permet la versió de consum) i es poden configurar múltiples comptes alhora.

onedrive-for-business-022
Propietats de la carpeta de OneDrive for Business amb més de 20.000 fitxers sincronitzats.

 

Instal·lació del nou client de OneDrive for Business

A diferència del que és habitual, no hi ha un instal·lador net que el desplegui. La base consisteix en el propi client de Microsoft OneDrive de consum al que se li ha d’indicar que també s’utilitzarà per Office 365. La versió més nova d’aquest client de sincronització es distribueix mitjançant les actualitzacions del canal OneDrive de consum (www.onedrive.com). Per afegir la branca professional (Office 365), no s’ha d’instal·lar res addicional, més aviat s’han de modificar certs paràmetres per fer-la visible i controlar el nivell d’actualitzacions a un canal més lent (que no surten tant sovint i estan més provades). Tot plegat pot ser una mica enrevessat, però és més senzill del què us penseu, només cal entendre i seguir aquests passos:

L’exemple que s’exposa a continuació, a banda de tenir configurat el compte personal de OneDrive, s’afegeix un compte de Office 365, habilitant el client, de forma manual i automàtica.

Configuració manual

Preparem el registre de l’usuari perquè el nou client de OneDrive pugui gestionar els dos comptes, el d’ús personal i el d’ús empresarial. Obrim l’editor de registre regedit des l’opció d’execució de Windows (combinació de tecles Windows + R).

onedrive-for-business-001

Localitzar la clau de registre de l’usuari que actualment té iniciada la sessió: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\OneDrive

onedrive-for-business-002

Botó dret a la part de variables, clicar a Nou > Valor de DWORD (32 bits).

onedrive-for-business-003

Primer es crea la variable que controla la possibilitat de donar d’alta un compte de Office 365 al client de OneDrive de consum. Com a Nom de la variable, escriure: DefaultToBusinessFRE. Doble clic damunt el nom per assignar-li un valor: 1. Clicar el botó Acceptar per continuar.

onedrive-for-business-004

La segona variable amb la que es juga permet especificar si es pot deixar configurat un compte de OneDrive de consum o no. En moltes empreses aquesta opció és molt útil, no barregem temes personals amb professionals. Tornar a crear una nova variable també DWORD (32 bits) amb el nom: EnableAddAccounts. Doble clic damunt el nom per assignar-li un valor: 1. Clicar el botó Acceptar per continuar.

onedrive-for-business-005

Deixant les dues variables amb valor a 1 estem dient al sistema que es pugui configurar el compte personal i el professional de Office 365 a la vegada.

Per simplificar aquests passos, creant aquestes variables automàticament, podeu descarregar aquest fitxer i executar-lo.

Amb els valors modificats en el registre, si cliquem amb el botó dret damunt la icona de OneDrive situada al costat del rellotge, apareix el menú contextual. Clicar l’opció Configuració.

onedrive-for-business-006

 

Si no hi som ja, clicar a la pestanya Compte per poder veure i afegir els comptes de OneDrive. A la part inferior, apareix l’opció d’afegir un nou compte. Observeu que trobeu dos botons diferenciats pel compte Personal i el compte Professional. En aquest cas, com que ja hi havia el compte personal configurat, se’ns demana per configurar el compte empresarial, el de Office 365. Clicar el botó Afegir un compte empresarial. Fixeu-vos que només en permet un de cada, en cas de voler configurar comptes professionals d’altres tenants, s’ha de fer mitjançant modificació de paràmetres, no des d’aquest entorn gràfic.

onedrive-for-business-007

El procediment d’alta del compte de OneDrive for Business és el mateix que el descrit pel compte personal. S’inicia un assistent, clicar el botó Iniciar sessió.

onedrive-for-business-008

Observeu que apareix el logotip de Office 365 a la part superior per diferenciar-se del compte personal. Heu d’introduir les credencials del compte de Office 365 que es vol enllaçar.

onedrive-for-business-009

 

Escollir la localització de la carpeta de OneDrive d’Office 365. Ull, que no sigui la mateixa pel compte empresarial. Han d’estar en carpetes separades per no embolicar-se. Per defecte la crearà dins la carpeta del compte d’usuari afegint el nom OneDrive i el nom del Tenant (empresa) de Office 365. Clicar el botó Següent si tot és correcte.

onedrive-for-business-010

Per fi es pot fer una selecció de les carpetes a sincronitzar en local amb Office 365!. Marcar segons convingui i clicar el botó Següent per continuar.

onedrive-for-business-011

Ja està configurat i preparat. Clicar el botó per obrir la carpeta de l’equip local enllaçada amb el compte de Office 365, esperar que baixi el contingut existent al compte de Office 365 i que hem seleccionat per sincronitzar. S’anirà carregant poc a poc dins la carpeta.

onedrive-for-business-012

Ara, a l’Explorador de Windows trobareu les dues carpetes OneDrive:

onedrive-for-business-013

La sincronització local, entre altres, ens serveix per dues coses importants: disposar dels fitxers més ràpidament o fora de línia en cas d’un accés a Internet limitat i tenir una còpia de seguretat local del contingut del núvol públic, que podrem passar a un disc dur extern fora de línia i amb múltiples versions.

 

Configurar el nou client OneDrive per ús a la xarxa corporativa

En el punt anterior s’ha vist com personalitzar el client de sincronització de OneDrive per un usuari i equip concret, però què passa quan es vol desplegar i controlar el seu ús a tots els usuaris de la xarxa i, a sobre, es vol evitar que s’utilitzin els comptes personals en els equips de la xarxa corporativa? Doncs que s’ha de recórrer a les nostres amigues les directives de grup de l’Active Directory, altrament conegudes com a GPOs.

Les plantilles referents al OneDrive per poder configurar aquesta directiva es pot descarregar des d’aquest enllaç: http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=717805. En aquest fitxer comprimit, a banda de les opcions de registre manual del punt anterior, s’hi troben els fitxers per la plantilla: OneDrive.adml, OneDrive.admx i OneDrive_MultiTenant.admx. Aquests últims és o un o l’altre, no poden ser els dos. El primer fa referència a una configuració bàsica. El segon, OneDrive_MultiTenant, permet configurar varis comptes de OneDrive for Business en el mateix client.

onedrive-for-business-014

Què hem de fer amb aquests fitxers? Copiar-los al repositori de polítiques de Active Directory, ja sigui de tots els controladors de Active Directory (c:\Windows\PolicyDefinitions), com en el repositori central, en cas de tenir-lo configurat. Torno a remarcar que els fitxers de OneDrive amb extensió .admx només n’hi pot haver un, segons considereu. Si no s’ha de configurar varis comptes utilitzeu el OneDrive.admx. El fitxer OneDrive.adml s’ha de copiar dins el directori en-US de dins la carpeta de les polítiques (c:\Windows\PolicyDefinitions\en-US).

onedrive-for-business-015

 

Obrir l’Administrador de directives de grup. Des de l’Administrador del servidor, menú superior- lateral-dret Eines i clicar a Administració de directives de grup.

onedrive-for-business-016

Desplegar l’arbre del domini fins a trobar la carpeta Objectes de directiva de grup. Botó dret damunt d’ella i clicar a Nou.

onedrive-for-business-017

Indicar un nom descriptiu per la directiva, per exemple: OneDrive per empresa i clicar el botó Acceptar.

onedrive-for-business-018

Botó dret damunt el nom de la nova directiva i clicar l’opció Editar.

onedrive-for-business-019

A l’apartat de Configuració d’usuari, desplegar l’arbre de carpetes: Directives > Plantilles administratives > OneDrive

onedrive-for-business-020

Les directives permeten definir la configuració:

 • Configurar el compte de OneDrive for Business, Automatic launch the OneDrive client FRE in business mode, marcar com Habilitada.
 • Evitar que l’usuari pugui sincronitzar el compte personal, Prevent users from configuring personal OneDrive accounts, marcar com Habilitada.

En cas de voler evitar actualitzacions massa noves de l’aplicació per evitar possibles conflictes, és interessant la directiva:

 • Configure machine to receive updates after consumer production. Habilitada utilitza la branca d’actualitzacions més lenta que la de consum.

onedrive-for-business-021

Creada la directiva, només cal vincular-la a la unitat organitzativa on hi ha els usuaris afectats. D’aquesta forma es configura el client automàticament per a tots els usuaris.

Però configurar el client no vol dir configurar el compte. El primer cop que s’inicia l’aplicació es demana per la configuració del compte de l’usuari.

A més, penseu en què heu de tenir el client de OneDrive instal·lat. Podeu descarregar l’instal·lable des d’aquest enllaç http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248256. La instal·lació la podeu fer amb la comanda següent, distribuint-la als equips de la forma que considereu millor (script, System Center, Active Directory…):

OneDriveSetup.exe /silent

 

Configurar comptes addicionals de Office 365 a OneDrive for Business

I si vull donar d’alta un compte d’un altre tenant de Office 365? Doncs que abans he de saber l’identificador del tenant.

Per trobar-lo ho farem amb la PowerShell de Office 365. Amb la sessió validada a la PowerShell, executar la comanda:

Get-MsolAccountSku |ft AccountName, AccountObjectId

El AccountObjectID és el que identifica el tenant. Sabent-lo, iniciar una consola de sistema sense privilegis d’administrador i executar la comanda:

%localappdata%\Microsoft\OneDrive\Onedrive.exe /configure_business:<NUM DEL TENANT>

S’inicia l’assistent per configurar un nou compte de Office 365 com el què hem vist en aquesta entrada. Seguir els passos descrits en aquesta mateixa entrada.

En el registre de Windows, a la clau de registre corresponent a OneDrive (HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\OneDrive), dins la carpeta Accounts, es crea una carpeta Business amb un número (Business1, Business2, Business3….) corresponent a cada compte que es vagi configurant per l’OneDrive for Business. També hi podeu trobar la carpeta Personal que correspon al compte de consum de OneDrive.

 

T’ha agradat l’article? El pots compartir a les xarxes socials. També pots deixar la teva opinió, comentari o suggeriment. Gràcies!

Similar Posts by The Author:

 

4 comentaris per a
“OneDrive for Business – nou client de sincronització”

 1. Molt bona guia JMSolanes, ens ha ajudat a configurar el OneDrive empresarial als usuaris.
  Ara volíem configurar a banda un servidor que tingués configurada varies contes OneDrive departamentals, així poder-les compartir simultàneament a varis usuaris a través del Fileserver.
  La idea no era del tot dolenta pel que he vist, pero ens hem trobat la limitació que no podem configurar més de 9 contes OneDrive.
  Saps si es pot treure aquesta limitació d’alguna manera?
  Sino haurem de buscar alternatives.
  Espero que vagi tot be.
  Salutacions

   
  1. SharePoint. Recorda que el OneDrive és l’emmagatzematge personal de cada usuari, es podria fer el símil amb els sistemes antics com les carpetes d’usuari o cadascú i té el seu control. Per les carpetes compartides el seu és utilitzar el SharePoint Online (SPO, per exemple), sincronitzant la biblioteca de documents també amb el client OneDrive Empresarial. D’aquesta forma, tu com administrador, controles qui té accés als documents i varis usuaris poden interactuar a la vegada. Seguint el símil, SharePoint i les seves biblioteques de documents correspondrien a les carpetes d’empresa.

   La recomanació és no utilitzar de forma indiscriminada el OneDrive per compartir documents entre usuaris, sobretot documentació empresarial, ja que la gestió de la informació i permisos es desmarxa molt.

   Com a nota, també recordar que OneDrive funciona sobre SharePoint Oneline (SPO) pel que al final tot és el mateix. És només un tema de delegació de permisos i capacitats.

   Salut.

    
   1. Gràcies, si ho estem mirant. Segons quin client pot anar bé, pero alguns pot suposar ja un cost important el SPO. El tema de voler una alternativa de fitxers d’usuari i colaboratius al Cloud suposa un avantatge pero també una inversión de migrar els entorns ITO de SharePoint / File servers tradicionals…
    En algún cas hem implementat Storsimple de Microsoft en Azure per tenir un sistema hybrid de tota la documentació de la empresa i la personal dels usuaris i alhora disposar del BRS en el cloud directament.

     
    1. Home, el cost, depèn, la majoria de llicències Office 365 ja inclouen el SharePoint Online.

     L’altre punt, és cert, estem en moments de transició, on mort la informàtica tradicional (servidors de fitxers) per passar als entorns cloud. Mica a mica, es va deixant d’utilitzar els sistemes de fitxers tradicionals. I sí, és cert, que l’esforç recau en formar a l’usuari a treballar d’una altre forma, paciència, el canvia ja és imparable.

     Salut,

      
Els comentaris estan tancats.