Mudança

Mudença digital
24 maig 2015
Josep Ma Solanes 0

Permeteu que en aquesta entrada, no tècnica, em miri una mica el melic. Quan vaig començar a escriure aquest bloc l’objectiu era modest: arribar a la gent de la meva zona territorial, Catalunya. Ajudant a usuaris i administradors de sistemes en operacions habituals per millorar l’experiència i ús dels sistemes informàtics en el dia a dia, ja sigui personal i empresarial. D’aquí que, originalment el bloc estigués només en català i sota el domini d’Internet familiar (solquer.cat).

El fet de ser nomenat per Microsoft com a MVP (Most Valuable Professional) ha donat un tomb important a la meva vida. Per mi, poder estar en contacte directe amb la gent que desenvolupa els nous productes i companys amb les mateixes aficions és una experiència fantàstica. Sovint complicada per l’idioma, que m’ha forçat a reprendre els estudis de l’anglès, però tot plegat molt bonic i enriquidor. Ja feia temps que em passava pel cap obrir fronteres idiomàtiques, però aquesta va ser l’empenta que em faltava per afegir el castellà al bloc. No us penseu que és fàcil escriure en dos idiomes, però aquí estem i sembla ser que la vostra acollida ha estat favorable.

Ara toca donar un pas més, ja no té sentit continuar amb el bloc en el que era una primera experiència, un intent que a poc a poc va arrelant i que ara toca trasplantar. Ha estat una decisió molt difícil per a mi, no només pel trasbals que comporta el trasllat de tot plegat, sinó per vosaltres mateixos que em seguiu tingueu problemes per trobar-me de nou (ja sabeu que Internet és molt efímera), que no funcionin els enllaços interns i, la més que possible, pèrdua ens els famosos index dels cercadors. Ara que m’anava situant mica a mica. Trobo que és un pas que havia de fer, deixant de banda robots, SEOs i altres automatismes; hi som les persones i m’he tirat a la piscina.

A partir de ja, els accessos al bloc són pels següents dominis, si bé el principal és el .net (referent a xarxes informàtiques, com no).

Naturalment, continuo amb els dos idiomes: català i castellà. Mica a mica es van acabant de traduir tots els articles existents, però encara en queden un bon grapat, ho sé.

Espero que després d’aquest trasplant, la planteta continuï creixent i fent-se gran. Gràcies a vosaltres per fer-ho possible.

Similar Posts by The Author: