Microsoft MVP Summit 2015

Microsoft MVP Summit 2015
17 novembre 2015
Josep Ma Solanes 0

Del 1 al 5 de novembre s’ha celebrat el Microsoft MVP Summit 2015 a la seu central de Microsoft, a Redmond (Estats Units). Per segon any consecutiu, he pogut assistir a aquesta cimera que és un punt de trobada dels MVPs d’arreu del món. Han estat un dies molt intensos per a tots nosaltres, amb sessions de formació, taules rodones, laboratoris i alguna que altra festeta.

Microsoft MVP Summit 2015 foto de grup
Foto del grup de Portugal, Itàlia i Espanya

Petita historieta del meu viatge a la seu central de Microsoft a Redmond

Tot comença amb el viatge d’anada, un viatge una mica llarg de 19 hores des de la porta de casa fins a la de l’hotel. Vols directes des de Barcelona a Seattle no n’hi ha, pel que ha tocat fer escala a Frankfurt. A la cua d’embarcament pel vol a Seattle ja es respirava l’ambient de MVP: alemanys, croats, italians, noruecs, suïssos, israelites, espanyols, etc.. amb les motxilles, jerseis i jaquetes. No es parla del temps, de les vacances o de cotxes, es parla de tecnologia. Què frikis!

El viatge dóna per a molt. La frase més comuna: It’s a long trip! Escoltar música, veure pelis, etc.. També hi ha moments per escapar-se a la cua de l’avió i trobar-se amb altres MVPs per fer petar la xerrada sobre cotxes, No, és broma, més aviat sobre Azure, Hyper-V, SharePoint, Windows, etc…

El desfàs horari és de 8 hores a l’arribada, i 9 a partir del diumenge. Hi ha canvi horari i es fa precisament un cap de setmana després de l’Europeu. Toca aguantar per aclimatar-se al nou horari i poder estar en plena forma per la setmana.

La ciutat on ens allotgem és Bellevue, situada al costat dret del llac Washington i a prop del campus de Microsoft. És una “petita” ciutat, no és com Seattle amb més vida nocturna, però té el seu encant. Al meu entendre és més per viure-hi, prop de la natura amb unes cases “petites” amb el seu iot a la part del darrera. El clima és molt humit i plujós, almenys aquests dies en que hi he estat, amb un contrast molt fort de colors de la tardor. M’encanta aquest lloc.

Microsoft MVP Summit 2015 - Bellevue
Skyline del centre de Bellevue des del llac Washington

Un cop situat, el primer és anar a un centre comercial i adquirir una targeta de telefonia per l’accés a Internet. Avui dia imprescindible per a tot: saber on estàs, comunicar-se amb els altres companys, localitzar un restaurant on anar a menjar, etc… L’any passat ho vaig trobar molt a faltar i et fa sentir molt perdut. És una de les millors coses que he pogut fer.

És 31 d’octubre i, per tant, aquí es celebra Halloween. Et trobes gent disfressada de quasi tot, ve a ser com el Carnaval aqui a Espanya. A la zona residencial et trobes les cases guarnides com a senyal pels nens que vulguin demanar les llaminadures.

Casa guarnida per Halloween
Casa guarnida per Halloween

Continuant pel centre comercial arribo a la Microsoft Store. Plena a vessar de gent on toquen, proven, pregunten, juguen amb els seus productes. Com aguantar-se davant la Microsoft Surface Pro 4? O la Microsoft Surface Book? Quines maquinetes!

Surface Book en acció al MVP Summit 2015
La Surface Book en acció

El diumenge comença oficialment el Microsoft MVP Summit 2015. És el moment de fer el registre, d’omplir la ciutat de MVPs. A la nit hem fet un sopar tots els MVPs de Espanya. Ha estat el moment de compartir experiències entre professionals IT i desenvolupadors de com s’orienten els serveis de Microsoft: SharePoint, Windows Mobile, Skype, Azure, System Center, Office 365, etc… És molt enriquidor i tot un plaer poder compartir totes aquestes experiències.

Dilluns comença la marató. Això sí, a partir d’aquí tot sota NDA, és a dir, no se’n pot parlar, no es poden fer fotos, no es pot publicar, no es pot respirar, … tot secret, secret, secret. Almenys ens hi deixen participar i ens informen! És el mal menor que hem de patir i que tots tenim assumit i que ens ho prenem amb humor.

Sessions, sessions i més sessions parlant de tecnologia: Windows Server, Azure, virtualització, emmagatzematge, xarxes, dispositius, productivitat, etc…. Amunt i avall fent quilòmetres i més quilòmetres per dins el campus de Microsoft. Això és INMENS! Ara cap a l’edifici X, ara cap al Y, ara cap al Z…. És un no parar. La sala 88888, la sala 99999, gent amunt i avall, xerrant pels passadissos, connectats a tota hora. Ara veus un grup de cares, a l’altre sessió un altre, al cap de dues tornes a trobar les de la primera, etc… A nivell de relacions personals és molt gratificant acabant les converses amb el You enjoy it!.

Zona lúdica del campus de Microsoft
Zona lúdica del campus de Microsoft

Però també hi ha lloc per a sopars més informals. El dilluns amb la gala de benvinguda on ens vam reunir tots els MVPs. Dimarts sopar més privat amb els companys MVPs del grup d’especialitat. Dimecres sopar amb els companys del grup d’especialitat i els responsables de producte de Microsoft. Et saben escoltar i prenen nota de tot.

Vagis on vagis el tema de conversa continua sent el mateix, la tecnologia. És molt enriquidor i clarificador saber que tots tenim els mateixos problemes, siguem d’EE.UU., Japó, Hongria, Austria, Brasil, Australia, Espanya, etc… Intentem trobar la millor solució compartint-ho amb tots, per saber com ho resolen o resoldrien els altres.

És un lloc on no et sents descol·locat quan parles, com acostuma a passar sovint a les trobades amb les persones que normalment t’envolten. Ara bé, si algú de fora ens sent parlar, de ben segur que ens tracta de marcians.

I així, com aquell qui res ja han passat 6 dies! En arribar a l’hotel, toca fer la maleta. A banda de la roba l’omplo amb un munt de noves experiències compartides amb companys d’arreu del món, idees, coneixements, llista de tasques pendents a provar i molt bons records. Tota una gran experiència poder arribar aquí. És una bona empenta per continuar, per avançar en el dia a dia, per obrir el pensament a noves idees i noves formes d’implementar-les. Toca pair, i res millor que el viatge de tornada per anar fent-ho.

Alguns gratacels de Bellevue de nit, a l'esquerra la torre Microsoft.
Alguns gratacels de Bellevue de nit, a l’esquerra la torre Microsoft.

I a partir d’ara què?

De les sessions n’he tret moltes coses, coses xules que vindran amb el nou servidor Microsoft Windows Server 2016 i que haurem d’esperar a que vagin apareixent i en pugui publicar les diferents entrades al respecte.

Com a avanç, aquest mes tenim el llançament de la major actualització de Windows 10, la versió 1511, des del seu llançament que ja podeu actualitzar o descarregar des de la Web de Microsoft:

https://www.microsoft.com/es-es/software-download/windows10

Entre altres novetats hi ha la possibilitat d’instal·lar directament des de 0 i poder-la activar amb la clau de Windows 7 o 8, sense que s’hagin d’haver instal·lat prèviament. Ja no teniu motiu per retardar la seva instal·lació!

També estem a l’espera del llançament de Windows Server 2016 Technical Preview 4 que ve carregadeta de novetats que seran motiu de diferents articles en el bloc.

L’aterratge a Espanya de la Microsoft Surface Pro 4 i la Microsoft Surface Book, així com els nous mòbils Lumia 950 amb el Continuom i l’actualització pels més juganers de la Xbox One amb Windows 10.

En fi, un any molt emocionant, tecnològicament parlant, que tenim per endavant.

 

Postdata

Si us heu quedat amb ganes de saber més, podeu consultar el diari personal que he escrit per ICOT, empresa on treballo i que m’ha permès assistir a aquest Summit:

 

T’ha agradat l’article? El pots compartir a les xarxes socials. També pots deixar la teva opinió, comentari o suggeriment. Gràcies!

Similar Posts by The Author: