He tornat

11 setembre 2018
Josep Ma Solanes 0

Sí, he tornat, no és cap innocentada. A partir d’aquesta setmana tornen les entrades habituals al bloc, però amb algún matís.

Volia tenir el bloc adaptat a les noves exigències de sant Google per començar el nou curs, així com canvis que considero necessaris a l’estructura, però no hi he arribat. Com que tampoc vull retardar més les publicacions, faré allò tant bonic de posar en producció una cosa que està en desenvolupament.

Benvinguts a la nova versió, beta, del bloc. .

Els canvis que s’han fet de moment són:

 • Crear una nova plantilla del WordPress des de 0 perquè sigui completament responsiva i li agradi a Google. Aquesta plantilla encara té pendents retocs, pel que pot ser que hi hagi alguna cosa que no acabi de funcionar correctament.
 • S’ha incorporat l’Anglès al llistat d’idiomes. Mica a mica aniré afegint entrades per trencar limitacions idiomàtiques i forçar-me a escriure correctament amb l’idioma que se’m resisteix.
 • Estic en procés d’eliminar totes les categories a l’haver descobert que estava fent un mal ús de les mateixes. Les noves categories es dividiran en:
  • Professionals IT pels articles referents a l’administració, arquitectura i un llarg etc.. dels sistemes informàtics. Diguem què  és per usuaris més avançats.
  • Programació pels articles referents a llenguatges de programació, intel·ligència artificial i mineria de dades. Segurament començant per aquest últim apartat per ajudar a les empreses a explotar les seves dades, el seu petroli!
  • Usuaris pels articles d’interés general, ús d’aplicacions o ferramentes que poden ajudar al dia a dia de tots nosaltres, a més de divulgar una mica de cultura informàtica. Intentant no entrar en tecnicismes, vaja que sigui accessible per a tots els públics.
  • Opinió pels articles d’opinió personal, sense més, una mica el calaix de sastre.

On m’havia posat?

Aquest últim any ha estat una mica complicat en la meva vida, ja sigui per motius personals com professionals. Sent aquests últims els què més esforços han requerit per part meva en tots sentits.

Ja havia comentat en alguna que altra entrada, fins i tot ho posava a la capçalera del bloc, que estava fent el canvi cap a les metodologies DevOps que exigeixen els nous temps, però no ha estat només això. 

La primera gran clatellada va ser creure que el reciclatge en programació era com havia estat sempre. Gràcies a amics i companys que em van ajudar a trobar de nou el camí, a més de clavar de valent els colzes a l’escriptori, he pogut entendre el què s’estava manegant per aquests mons. Ja no és conèixer el llenguatge de programació (perdó, LLENGUATGES, en plural i majúscules), sinó saber com relacionar objectes fora del teu abast, de connectar la teranyina, amb la seguretat, la intel·ligència artificial, i tota la companyia de coses que hi volgueu afegir. Ha estat una bona aventura on ara puc mirar endarrera i estar satisfet d’haver avançat una mica (quatre passes), encara que em queda molt camí per recòrrer.

La segona ha estat l’adaptació a l’escriptori digital, utilitzant les noves eines i relacionar-les per millorar els processos de treball personals i, sobretot, empresarials. Aquí m’he hagut d’adaptar a la gestió del canvi i, sobretot, en com facilitar als usuaris la utilització d’aquestes noves eines per millorar el seu dia a dia. Aquest apartat podem anomenar-lo, també, la famosa Tranformació Digital (paraula marqueteniana que serveix de comodí per qualsevol cosa relacionada amb la informàtica d’avui dia).

Tercera, millorar la seguretat de les xarxes empresarials ja no només per la infraestructura informàtica tradicionals (IT), sinó també, i sobretot, per la incorporació de la part d’operacions (OT) de la indústria. Us sona la indústria 4.0?, doncs cal posar una mica d’ordre, que he vist coses que posen els pèls de punta. És un apartat a treballar de valent, amb conscienciació, disseny, arquitectura i protecció.

Total, que he estat una mica distret amb tot plegat i crec que ara ja és el moment d’anar posant les coses damunt la taula, consolidant-les i poder compartir aquest camí amb vosaltres, per anar aprenent tots junts.

Això sí, he perdut una mica l’hàbit pel que us prego una mica de paciència per arrancar els motors.

M’hi acompanyeu?

Similar Posts by The Author: